22-07-04

Recept: Everjongragout

Wel 1.580 recepten en zeker de moeite waard! Onder deze link: Michiels kookboek
Everjongragout
Ingrediënten voor 4 personen 1 kg everjongragout 4 soeplepels olijfolie 1 soeplepel fijngemaakte roze bessen 1 teentje knoflook 1 sjalot 1 wortel (in stukjes) 25 cl wildfond 25 cl zoete witte wijn 1 blaadje laurier 1 kruidnagel ½ koffielepel gemalen koriander 1 kaneelstokje 400 g kastanjepuree 25 g boter 1 soeplepel armagnac 4 gedroogde abrikozen 4 walnotenzout en peper
Bereiding:Doe de stukken everjong in een diepe schotel met twee eetlepels olie en de roze bessen. Meng het geheel. Dek de schotel af met plastic huishoudfolie en laat de bereiding 3 uur trekken in de koelkast; roer ze meermaals om. Pel het look en de sjalot, schil ook de wortel en hak ze fijn. Verwijder de stukken everjong en veeg ze af. Schroei ze snel dicht in de rest van de olie (± 5 min.). Voeg er het look, de sjalot, de wortel, de kruidnagel, de laurier, de koriander, de kaneel, de gember, de wijn, de wildfond, zout en peper aan toe. Roer alle ingrediënten om. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het 1 uur sudderen op een zacht vuur. Splijt de abrikozen en vul ze elk met een notenkern. Doe ze 20 min. voor het einde van de kooktijd in de stoofpan. Warm de kastanjepuree op met de boter, (een beetje) zout, peper en armagnac. Verwijder de everjongragout. Verdeel het vlees en de kastanjepuree en de gevulde abrikozen over de warme borden. Doe de saus door de puntzeef en serveer ze apart.

21:58 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.