23-07-04

Recepten: Groene gehaktsaus - Turkse erwtensoep

Groene gehaktsaus
Ingredienten voor 4 personen:3 groene paprika’s 1 grote ui olijfolie 75 g magere spekreepjes 300 g rundergehakt knoflook droge witte wijnvleesbouillon (tablet) Jalapenopepertjes 150 g groene ontpitte olijven 4 takjes peterselie evt. maizena
Bereiding: Snipper de paprika’s en ui. Verhit 1 el olie en bak hierin de spekje knapperig. Neem ze uit de pan en bak het gehakt rul met een vork. Voeg de uien toe en bak ze ± 4 minuten mee. Voeg de paprika’s en 3 geperste tenen knoflook toe en bak zachtjes ± 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Schenk er 1 dl witte wijn en 2 dl vleesbouillon bij en laat alles zachtjes 10 minuten stoven. Voeg 2 el gehakte Jalapenopepertjes, de spekjes, de olijven en gehakte peterselie toe. Stoof het geheel nog 1 minuut en bind het vocht evt. met 1/2 el met koud water losgeroerde maizena. Lekker met gekookte groene rijst (Lassi) en ene tomatensalade met pijnboompitjes.

Turkse erwtensoep
Ingredienten voor 4 personen: 2 uien, fijngesneden 3-4 el olijfolie 500 g diepvries doperwten 1 krop sla, in repen 4 el peterselie 1 1/2 l groentebouillon, van 3 tablettenzout, peper 4 sneetjes oud witbrood, ontkorst, in blokjes paprikapoeder
Bereiding:Bak de uien circa 5 min. op zacht vuur in 1 el olijfolie. Voeg de doperwten, sla en peterselie toe en bak circa 2 min. zachtjes mee. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat de soep 20-25 min. zachtjes koken. Pureer de soep en zeef deze indien gewenst. Verwarm de soep goed en breng op smaak met zout en peper. Bak de broodblokjes in 2-3 el olijfolie goudbruin en krokant. Bestrooi de blokjes met wat paprikapoeder. Schenk de soep in grote kommen en strooi de blokjes over de soep.

07:09 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.