23-07-04

Recepten: Lamsragout met pompoen

Lamsragout met pompoen
Ingrediënten voor 4 personen 600 g lamsschouder (in blokjes) 300 g langkorrelrijst 1 pompoen 2 blokjes groentebouillon 1 zakje saffraandraadjes 2 fijngehakte uien 50 g rozijnen 5 g fijne suiker 75 g amandelsnippers 1 snuifje zout en peper 1 snuifje nootmuskaat ½ koffielepel kaneel 1 preistengel 2 soeplepels olijfolie
Bereiding:Laat de saffraandraadjes weken in dubbel zoveel water als het volume rijst. Snij de bovenkant van de pompoen en hol hem uit. Verwijder de draden en de zaden en snij het vruchtvlees in stukken.Verhit de olie in een flinke pan en bak er de stukjes vlees in aan.Doe er de uien bij en laat ze in een vijftal minuten kleuren.Giet er 1 liter water bij, doe er de suiker bij en laat 45 minuten zachtjes stoven. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan.Doe de rijst, de rozijnen en in ringen gesneden prei erbij.Overgiet met het saffraanwater, kruid met peper en zout, breng verder op smaak met kaneel en nootmuskaat. Laat de ragout nog een kwartier stoven. Voeg er de stukjes pompoen en de geroosterde amandelsnippers aan toe en laat nog 10 minuten stoven.Serveer de ragout in de holle pompoen.

07:08 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.