23-07-04

ROME

In de zomer van 2003 brachten ik en mijn vriend onze vakantie in Rome door. We verbleven op camping Flaminio Village. Het was de eerste keer vliegen van mij en mijn vriend dus liep er vanalles in het honderd natuurlijk. We misten onze vlucht, moesten een volgende nemen en € 100 bijbetalen, en ’s avonds waren we te laat om de camping nog in te mogen. We vonden hem trouwens ook niet.
Dan zijn we in een parkje op een bank gaan slapen waar nog andere mensen lagen te slapen, en ook nog feestneuzen rondliepen. Wat een avontuur, maar aangenaam is anders.
We waren op (voor zover we geslapen hadden) om 05.00 uur dus wij verder zoeken met de bagage op onze rug. Uiteindelijk vonden we de camping via aanwijzingen van enkele romeinen (Engels kunnen ze niet, maar ze zijn toch vrij behulpzaam naar onze ervaring). Daarna lagen we even te rusten op onze zakken in het gras en zijn van vermoeidheid in slaap gevallen (enkele uren).
De volgende dag vanalles gaan bezoeken. Het openbaar vervoer is schitterend, nu nog ken ik de haltes van de metro uit m’n hoofd. Op elke plek is er dan ook iets te zien. (Barbarini, Piramide, Flaminio (was dus niet in de buurt van de camping, verwarrend hoor), Colloseo,... ). Ook het belangrijkste busplein is handig om overal naartoe te gaan. Bijv. naar de Paus.
Het is echt wel een prachtige stad, grootse pleinen, beelden, vele fonteinen, je struikelt er werkelijk over de hoeveelheid geschiedenis! Om Rome te beschrijven kun je gerust het woord ‘Groots’ gebruiken. Ook de natuur vond ik bijzonder: de torenhoge bomen (kweet niet dewelke) en palmbomen, bergen met prachtige romeinse villa’s, en een zonnige blauwe hemel.

16:24 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.