10-11-04

Vertrouwen

Betreffende: moord op Theo Van Gogh
Eigenlijk had ik nooit van deze man gehoord vóór zijn dood maar deze week hoorde ik over wat hij zoal verkondigde en kan ik best begrijpen dat hij werd gehaat.
Zijn uitlatingen die in ons Belgenlandje gegarandeerd zouden onthaald worden met een proces wegens racisme.
Zijn mening dat de verregaande vrijheden die onze democratie ons biedt, het extremisme tot een broeihaard maakt.

Kanttekening: onze Belgische persvrijheid eindigt maar op een 22e plaats in de 'persvrijheidsindex' van Reporteurs sans frontieres, samen met Amerika ( stel je voor!).

Wat een rotidee, doodzonde!
Want wie zijn vertrouwen schenkt word daar meer dan dubbel voor beloond.
Want: mensen die weten dat er vertrouwen in hun word geschonken geven het beste van zichzelf.
Ongewaardeerde mensen renderen niet: ze doen hun best niet, in het beste geval houden ze zich aan de regels en gegarandeerd kan je rekenen op rebellie.

Ik vind het eerder negatief hoe de Nederlandse autoriteiten op dit bericht reageren (maar keur het ook niet volledig af) maar ik weet natuurlijk niet hoe de Belgische overheden zouden reageren. Het shock-effect speelt een grote rol ?

22:37 Gepost door Ann in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) | Tags: van gogh, nederland |  Facebook |

Commentaren

Theo Van Gogh Het is zoals Tom Lanoye deze namiddag zie op de Nederlandse tv (net na een rede van Filip Dewinter - waar zit het verstand van die Nederlandse journalist om hem ook daar een forum te geven?): Nederland is het land geworden van het extreem vrije woord, maar er zijn ook grenzen. België heeft met de uitspraak van het gerecht vorige week gezegd: stop, dit is wat wij niet meer tolereren. Nederland heeft dat niet gedaan toen Theo Van Gogh een bepaalde bevolkingsgroep is gaan uitschelden. En dat hoort niet.

Gepost door: Pieter | 15-11-04

tjah toch zullen het wel uitzonderingen zijn die tot moorden overgaan.De grens tussen droom en daad weet een gezond verstandig mens ook wel. Ik geloof niet dat iemand zover over de schreef gaat tenzij hemzelf veel onrecht is aangedaan (of het een gek is). En Van Gogh ging zeker ook over de schreef. Ik ben geen voorstander van wettelijke regels die de vrijheid en democratie ondermijnen, ideaal zou zijn als het ongelijk van bepaalde personen word bewezen met argumenten (en ze mens genoeg zijn om dat te kunnen aanvaarden) en sociale controle. Wat moet ik zeggen, van verschillende kanten zit het scheef he.

Gepost door: Questra | 15-11-04

en ik ben géén voorstander van de veroordeling van het Vlaams Blok omdat het een tactiek is de democratie onwaardig. De peilingen bewezen al dat het averechts werkt ook trouwens.

Gepost door: questra | 15-11-04

De commentaren zijn gesloten.