27-02-05

Kortfilms NPS

1. Deze maand vertonen zij de debuutfilm 'Frank' (1999) van Hans Weingartner.Op dit moment draait zijn speelfilm ‘Die fette jahren sind vorbei' ('The Edukators') in de bioscopen. Deze film is in Cannes 2004 bekroond met de Gouden Palm. 'Frank' is zijn afstudeerfilm aan de Academy of Media Arts Cologne. Deze film maakte Hans Weingartner in 1999 aan de Kunsthochschule fur Medien in Keulen .
Synopsis: Op een dag begint een vrouw iedere nacht een naam van een man te roepen: de naam Frank. Nog nooit had de vrouw ene Frank ontmoet. De vrouw besluit naar een psychiater te gaan om uit te vinden wat hier achter zit.
Ga naar: Frank kortfilm
De film is in zwart/wit en Duits gesproken. Lengte: 25 minuten.

2. Daydream
Regie: Jan Pieter van Laar. Lengte: 4 minuten
Studentenfilm Designacademie Eindhoven
Daydream is een animatiefilm opgebouwd uit pentekeningen, zwart/wit graphics en video.
De maker heeft zich laten inspireren door stripfiguren als Superman en Suske en Wiske.
Ga naar: Daydream kortfilm

3. Proces
Regie: Joris Otten. Lengte: 11 minuten
Studentenfilm Designacademie Eindhoven
"Hier ziet u O. Op 6 janauri j.l. wordt hem de vraag gesteld wat hij van plan was."
Dit vormt de opening van Proces, een autodocumentaire over de fase waarin iedere vormgever zich begeeft voordat hij een start maakt met de uitvoering van zijn idee: de brainstorm. Met recht storm genaamd, aangezien het traject niet zelden een ware mentale veldslag betekent voor de persoon in kwestie. Wellicht is deze periode zelfs zwaarder dan de feitelijk realisatie. Contrasten domineren het beeld: monteren van plotselinge euforie afgewisseld met tijden van grote twijfels. Eeuwig lijkt het zoeken naar een geschikt idee. En dan staat hij vaak ook nog voor de opgaaf om uit te leggen aan zijn omgeving wat hij nu werkelijk uitricht.
Zoals duidelijk moge zijn is de maker van de documentaire tevens de hoofdfiguur en heeft het getoonde proces ook daadwerkelijk plaatsgehad: de film mag worden beschouwd als het eindresultaat ervan.
Ga naar: Proces kortfilm

4. The Goatman Act
Regie: Rogier Klomp. Lengte: 30 minuten
Studentenfilm Designacademie Eindhoven
The Goatman Act is een animatiedocumentaire over de maanlanding van 1969. Aan de hand van krantenartikelen creëert Rogier Klomp een complottheorie die de maanlanding met de nucleaire wapenwedloop verbindt en bekijkt hoe Amerika deze wist te winnen. Alles wat je hoort is waar, wat je ziet is interpretatie.
Rogier Klomp maakte de documentaire als afstudeeropdracht voor zijn studie aan de Design Academie in Eindhoven in samenwerking met Bart-Jan Kazemier
Ga naar: Goatmanact kortfilm
5. Blind Date
Korte film (2004) van Nora Martirosyan.
Het is een poetische, dromerige, associatieve film - een blind date met het leven. Martirosyan is geboren in Armenië, ze studeerde aan de kunstacademie in Yerevan, de Rietveld academie en de Rijks Akademie Amsterdam. Ze woont nu in Montpellier.
Ga naar: Blind date

23:26 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.