27-02-05

Kortfilms NPS

1. Deze maand vertonen zij de debuutfilm 'Frank' (1999) van Hans Weingartner.Op dit moment draait zijn speelfilm ‘Die fette jahren sind vorbei' ('The Edukators') in de bioscopen. Deze film is in Cannes 2004 bekroond met de Gouden Palm. 'Frank' is zijn afstudeerfilm aan de Academy of Media Arts Cologne. Deze film maakte Hans Weingartner in 1999 aan de Kunsthochschule fur Medien in Keulen .
Synopsis: Op een dag begint een vrouw iedere nacht een naam van een man te roepen: de naam Frank. Nog nooit had de vrouw ene Frank ontmoet. De vrouw besluit naar een psychiater te gaan om uit te vinden wat hier achter zit.
Ga naar: Frank kortfilm
De film is in zwart/wit en Duits gesproken. Lengte: 25 minuten.

2. Daydream
Regie: Jan Pieter van Laar. Lengte: 4 minuten
Studentenfilm Designacademie Eindhoven
Daydream is een animatiefilm opgebouwd uit pentekeningen, zwart/wit graphics en video.
De maker heeft zich laten inspireren door stripfiguren als Superman en Suske en Wiske.
Ga naar: Daydream kortfilm

3. Proces
Regie: Joris Otten. Lengte: 11 minuten
Studentenfilm Designacademie Eindhoven
"Hier ziet u O. Op 6 janauri j.l. wordt hem de vraag gesteld wat hij van plan was."
Dit vormt de opening van Proces, een autodocumentaire over de fase waarin iedere vormgever zich begeeft voordat hij een start maakt met de uitvoering van zijn idee: de brainstorm. Met recht storm genaamd, aangezien het traject niet zelden een ware mentale veldslag betekent voor de persoon in kwestie. Wellicht is deze periode zelfs zwaarder dan de feitelijk realisatie. Contrasten domineren het beeld: monteren van plotselinge euforie afgewisseld met tijden van grote twijfels. Eeuwig lijkt het zoeken naar een geschikt idee. En dan staat hij vaak ook nog voor de opgaaf om uit te leggen aan zijn omgeving wat hij nu werkelijk uitricht.
Zoals duidelijk moge zijn is de maker van de documentaire tevens de hoofdfiguur en heeft het getoonde proces ook daadwerkelijk plaatsgehad: de film mag worden beschouwd als het eindresultaat ervan.
Ga naar: Proces kortfilm

4. The Goatman Act
Regie: Rogier Klomp. Lengte: 30 minuten
Studentenfilm Designacademie Eindhoven
The Goatman Act is een animatiedocumentaire over de maanlanding van 1969. Aan de hand van krantenartikelen creëert Rogier Klomp een complottheorie die de maanlanding met de nucleaire wapenwedloop verbindt en bekijkt hoe Amerika deze wist te winnen. Alles wat je hoort is waar, wat je ziet is interpretatie.
Rogier Klomp maakte de documentaire als afstudeeropdracht voor zijn studie aan de Design Academie in Eindhoven in samenwerking met Bart-Jan Kazemier
Ga naar: Goatmanact kortfilm
5. Blind Date
Korte film (2004) van Nora Martirosyan.
Het is een poetische, dromerige, associatieve film - een blind date met het leven. Martirosyan is geboren in Armenië, ze studeerde aan de kunstacademie in Yerevan, de Rietveld academie en de Rijks Akademie Amsterdam. Ze woont nu in Montpellier.
Ga naar: Blind date

23:26 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mijn flipfactor (volgens Tickle)

Ze hebben me daar toch een tof verhaal opgedist over een geflipte dansende hamster uit Siberië die ik in mijn vorig leven was, creatief zijn ze wel! Maar in dit leven zou ik dat gekkig kantje toch wat kwijt zijn. Tja, misschien...
Hier het volledig verhaal zoals ik het vertaald heb:

Vorig leven: Kom buiten spelen - in je vorige leven was je een hamster genaamd Vladimir. Wat we over je weten: geboren in de velden van Siberië, spendeerde je je vroegste jaren in strenge winters en met het drinken van vodka en het bijwonen van 'committee meetings'. Vastberaden en koppig, kreeg je altijd je zin als het erop aankwam. Maar het was niet allemaal kommer en kwel - niemand wist beter dan jij hoe zich te laten gaan en een fijne tijd te beleven. Je was de heersende kampioen in het twisten, en je verliet de jaarlijkse Bolsjewiekse dansmarathon immer glorieus (je typische dansje, de Funky Chicken was altijd een succes). Aangezien je ook een gezondheidsfreak was, heb je toen ook enkele fitnes videos gemaakt en gepatenteerd die al snel een rage werden in Siberië. Je commerciële succes liet je toe het communisme te verwerpen en naar Amerika te trekken, alwaar je onmiddelijk de inspiratiebron werd voor een gekke website en liedje.

Huidige flipfactor: Het gebeurt maar af en toe, op een blauwe maandag dat je je eens loslaat, maar dan ga je ook écht los. We zouden je niet gek noemen, maar je zou kunnen doorgaan voor gekkig. Want terwijl er geweten is dat je je momenten van krankzinnigheid hebt, ben je doorgaans een toonbeeld van fatsoen. Daarom kunnen mensen soms zo geprikkeld reageren als je dan plots iets gekkigs doet of zegt. Maar meestal tracht je je emoties en gedrag strikt volgens de normen te houden - dat je gedrag "gezond en normaal" is is iets waar je trots uit haalt. Dit gezegd zijnde, zou het je geen kwaad doen om je 'loony side' eens wat vaker aan bod te laten komen. Om betrouwbaar en te vertrouwen te zijn is één ding, voorspelbaarheid is echter iets heel anders. Dus vertrek eens wat vroeger van je werk en laat een vlieger op. Of huur een 'skywriter' in om je liefje zijn naam in de lucht te schrijven. Ga eens naakt zwemmen in januari. Probeer er een punt van te maken om spontaniteit en 'craziness' in je leven te integreren - Vertrouw ons, het is heel fijn.

Doe zelf de test: welk dier was je in een vorig leven?
Doe zelf de test: wat is je huidige 'loony' peil?
(Tja bij Tickle moet je je ook wel registreren wil je hun testen meedoen. Is anders wel fijn om tijdens dode uurtjes even te gaan 'tickletesten', veel keuze ook)

18:35 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fun, gek, tests |  Facebook |

24-02-05

Libido Meter, een wetenschappelijk weetje

In Israël hebben wetenschappers een eerste 'officiële' test ontworpen om het libido van de mens te meten.
Voorheen werd over bijvoorbeeld daders van seksuele delicten geoordeeld op basis van interviews en vragenlijsten.
Met deze test echter worden hersengolven gemeten terwijl de personen erotische clips worden getoond, waarbij het reageerniveau van de hersengolven de mate van seksuele interesse aantoont.
Verder onderzoek zou er volgen naar de oorzaken van een verminderd libido en de effecten van drugs op het libido.
Ook doen ze onderzoek naar de redenen waarom seks goed is voor de mens (lichamelijk en mentaal): ze onderzoeken de effecten van drie neurotransmitters die bij het vrijen vrijkomen namelijk Oxytocin, Endorfine en Serotonine.

Bron: National Geographic News, volledig artikel

21:02 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-02-05

Parels in oesters

Er was eens een zeeman verliefd op de zeemeermin Lankarcinda.
Maar hij was te min voor haar, zo dacht hij. Hij zou haar toch zo graag ten huwelijk vragen maar onmogelijk dat ze zou toestemmen.
Zodus viel hij iedere avond huilend en smachtend in slaap.
O kon hij maar een manier vinden om haar aandacht te trekken...
Hij was een ervaren duiker en dook alle wereldzeeën af op zoek naar een geschikt geschenk voor HAAR. Het moest zo perfect zijn zodat ze haar verblindende glimlach zou lachen.
Hij verzamelde zeesterren, prachtige schelpen, kleurrijke riffen en mineralen uit grotten.
's Nachts droomde hij hoe hij dit alles zou kunnen presenteren. Hij zag in zijn droom het ontwerp van een machine die dit alles samenperstte tot een glinsterend bolletje.
Toen hij wakker werd, begon hij direct te bouwen aan zijn droommachine. En het lukte!
Dag na dag verwerkte hij zijn schatten tot steeds maar meer van die pareltjes. In het midden van elk hiervan een papiertje met zijn naam en enkele lieve woordjes.
Hij deed zijn best om zo veel mogelijk oesters te bevoorraden maar het waren er toch zó veel!
Jaar na jaar verstreek.
"O jee, als ze er nu toch maar ééntje van me vond, ik zou alles geven" zo dacht hij.
De schipper werd ouder en troostelozer. Hij beelde zich in dat ze aan de boeg van zijn schip voor hem zong, dat hij zich toch nog eens mocht vergapen aan haar schoonheid. Maar dan kwam toch maar, telkens weer, als een donderslag bij heldere hemel, dat vervloekte ochtendgloren door zijn oogleden priemen.
Het mocht niet baten, de man stierf helemaal alleen op een warme zomeravond.
Daarom is het dat je een zeldzame keer in een oester een parel kunt vinden. Denk dan nog eens terug aan het treurige gebed van die eenzame man.

01:57 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-02-05

PC Tip: HOOFDLETTERS

Sneller werken met HOOFDLETTERS, uit de Clickx nieuwsbrief

'Als ervaren tekstverwerker heb je natuurlijk al allerlei kneepjes onder de knie. Maar je bent nooit te oud om bij te leren! Neem nu bijvoorbeeld het gebruik van hoofdletters in Microsoft Word.
Volg je de normale weg om een tekst of woord in hoofdletters te zetten, dan ben je al snel ettelijke malen aan het klikken met je muis. Maar het kan ook veel sneller.
Ga eerst met de cursor van je muis op het woord of in de alinea staan die je in hoofdletters wil zetten. Twee keer klikken met je linkermuisknop selecteert het woord, drie maal klikken en je markeert ineens de hele alinea. Aparte woorden kan je samen selecteren door de CTRL-toets ingedrukt te houden.
Om snel naar hoofdletters over te schakelen, gebruik je de toetsencombinatie SHIFT+F3. Hou SHIFT ingedrukt en druk op F3, en je zal zien dat de eerste letter van het woord een hoofdletter wordt. Druk je F3 twee maal achter mekaar in, dan zet je het hele woord in hoofdletters. Drie maal op F3 drukken geeft je opnieuw kleine letters.' - DV

15:38 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) | Tags: computer, tips, word |  Facebook |

11-02-05

Office Romance

Een schattige reeks van 15 geanimeerde filmpjes van een man die hopeloos verliefd is op een knappe collega, het is toch zo een schatje!

03:36 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-05

vitalski all the way

Ik ben fan van Vitalski. Ik heb hem gezien op acht maart 2005 in de Arenbergschouwburg nabij Antwerpen Centraal en dat was heel leuk.
Wie hem nog niet kent, leer de vitalskiaanse humor smaken en bekijk zijn website
www.vitalski.com

13:06 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) | Tags: humor, vitalski, funny |  Facebook |