24-03-05

Oost Algarve, Portugal: kort reisverloop

Vrijdag: avondwandeling in de buurt rond de kerk en omgeving, en op het kerkhof. Ze steken daar de mensen niet in de grond maar bouwen kleine 'huisjes' waar ze verschillende kisten boven en naast mekaar stallen.

Zaterdag: 28 km wandeling vanuit Tavira, op de overdekte vismarkt geweest. Gelukkig net geen blaren opgelopen.

Zondag wandeling in de regen ca. 15 km van Foz De Odeleite naar Odeleite en terug, er lag een dooie (overreden) Montpellier-slang.

Maandag: Parque Natural da Ria Formosa: waterhonden, witte flamingo's, overzettreintje, koereigers, blauwe eksters en ander gevogelte.

Dinsdag: Pottenbakkerij in Moncarapacho (ik heb een heel mooi olie en azijn setje gekocht in blauw porselein), bergtocht langs de Serro do monte Figo bergketen en op de Sâo Miguel (410 m). Er kroop een slang weg onder mijn voeten (had hem eerst niet gezien), god zij dank dat die mij niet heeft gebeten, ik was wel erg geschrokken.

Woensdag: duinenwandeling langs de Ilha de Faro. Kort bezoek aan Faro: Arco da Vila, de Igreja do Carmo en de doodshoofdkapel daarin gaan bekijken, langs de brandweerkazerne (vrijwilligers) naar het bisschoppelijk paleis Paço Episcopal. Erg veel ooievaars op de daken.

Donderdag: bergwandeling vanuit Almania (of zo) en halte in Cachopo om de weefcoöperatieve te bezoeken, traditionele graanschuren, muilezels die de takken versleuren van de mensen voor de gemeenschappelijke oven. Erg back to basics.

Vrijdag: Rondgewandeld op de Ponta de Sagres, veel wind, ook nog naar het vertrekpunt van de bootjes van de Ponta de Piedade (ingeworpen rots) gegaan maar de golven waren veel te wild om te kunnen varen (Heb daar nog een filmclipke van genomen met mijn gsm, misschien krijg ik het hier wel eens op ).

zaterdag: ruïnes van Milrau in Estoi en het Palàcio de Estoi. De graafwerken zijn nog bezig en de originele Romeinse mozaiekvloeren kun je daar zien liggen. Markt Olhão, een restaurantje gedaan met de groep (eerste keer inktvis gegeten, lekker) en kleine wandeling langs de Nossa Senhora dos Aflitos (aflatingenkerk).

Ik heb jammer genoeg niet de maaltijden die ons gastgezin, enfin de gastdame kookte genoteerd.Er zaten toch enkele lekkere plaatselijke gerechten tussen en ook speciale vissoorten maar ja. We verbleven op de Quinta da Belgica van een Brugs koppel met twee kinderen die zich daar vestigden, de man was ook onze gids.

Foto's

18:07 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.