19-04-05

Geen tijd? Leef nu! van Paul Meert

Ik ben maar halverwege maar ik voel dat ik er toch iets moet over schrijven.
Het boek gaat over een aangenamer gebruik maken van je tijd. Meer time-outs inschakelen, meer in het nu leven en gedachten aan vroeger en de toekomst zoveel mogelijk los te laten. Het boek dwingt je in te zien dat er wel degelijk veel rusttijd is, en dat we tijd en activiteiten op een veel aangenamere manier kunnen beleven.
De schrijfstijl straalt rust en enthousiasme uit. De schrijver refereert naar 'Hoe kan ik u van dienst zijn?', een boek van Robert Douliez, die ik ook al eens las.

Ook wordt er gekeken hoe snel we eigenlijk wel nieuwe dingen kunnen beproeven. De auteur rekent voor alles 21 dagen om iets tot een nieuwe gewoonte te maken, als je maar er genoeg 'affectieve aandacht' op richt.
Een zeer interessant stukje is ook dat over gevers en nemers. Elk van ons is als een kan in zijn interacties met anderen. Gevers werken van binnen naar buiten, de nemers net omgekeerd en zijn eerder extern gericht.
Het is wel duidelijk dat het op de arbeidsmarkt geen goede indruk maakt als je motivatie is 'Wat zit erin voor mij'. Een werkgever zal eerder de voorkeur geven aan wie interesse toont in de jobinhoud. Dat is ook iets wat bij de meeste mensen regelmatig moet herbekeken worden want een nemersmentaliteit straalt toch naar buiten uit. Men kan maar ver-dienen nadat men gediend heeft.
Een aandachtspunt omdat ik ook snel geremd ben! : Dat je bij het werken ook niet berekend of achterhoudend te werk gaat maar je volledig 'smijt' in je huidige activiteit.

17:02 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werk |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.