20-01-06

Ademen - Evenwicht - Sturing

Ademhalingsoefeningen worden veel gebruik voor relaxatie en meditatie, om weer tot rust te komen en een evenwicht te vinden.

En weet je wat, ik heb een nieuw inzichtje vergaard...

Dit is in feite het contact maken met een eeuwenoude realiteit, ademhaling als een evenwichtsorgaan.

De vis gebruikt de zwemblaas als evenwichtsorgaan. Er bestaan nu nog enkele zeldzame en oude vissoorten bij wie de zwemblaas tegelijk een soort long is, die onder bepaalde omstandigheden dienst kan doen als ademhalingsorgaan.

En de geschiedenis van het gezicht gaat terug naar een tijd waar visachtigen richting land trokken. De longen ontwikkelden zich en de oude kieuwen begonnen te veranderen in iets anders.
De beenderen van het kieuwgewelf ontwikkelden zich tot kaakbeenderen en de kieuwspieren veranderden in een soort spiermasker over het voorste deel van de schedel. Dit masker zou uiteindelijk het menselijk gelaat gaan vormen.

Ieder menselijk embryo maakt in de vijfde levensweek ook een stadium door, waarin het duidelijk zichtbare kieuwen heeft, als van een vis.

Mja sturing misschien omdat je je op zo'n ontspannen moment goed kunt concentreren maar dat neigt dan eerder naar visualisatie en zo. (p.s. het visualiseren van een sollicitatiegesprek verhoogt je succes blijkt uit studies)

Dit is nogal onvolledig lijkt me maar waar gaan we die informatie vandaan halen?

Met dank aan Hermann Hesse en John Liggett - Het Gezicht. Kruisbestuiving van boeken!

19:21 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.