11-04-06

Masten (UMTS, GSM) in België

Hieronder wou ik even de link meegeven naar de kaart van het BIPT waarop je terugvind waar er zoal dergelijke stralingsmasten staan opgesteld.
Ik garandeer u, zeker als je - zoals ik - in een stedelijk gebied woont, dat je van je stoel valt van verbazing, het is gewoon absurd.


Over dit thema wou ik ook even wat tekstjes copypasten, je trekt er zelf maar je conclusies uit.
In de media is daar toch zeer weinig aandacht geschonken aan wat er allemaal aan vasthangt, neen? En België is al zo'n gezond land, zie maar naar de percentages van kankergevallen...
 • Belga artikel van juli 2005:
  'Base voorspelt 40.000 gsm- antennes in België
  Over enkele jaren staan in ons land zes keer meer gsm-antennes dan nu het geval is. We gaan dan van 6.000 naar 20.000 tot zelfs 40.000. Dat heeft operator Base berekend.

  UTMS
  In drukke stedelijke gebieden zou dat betekenen dat er om de 800 meter en in het slechtste geval zelfs om de 500 meter zo'n antenne op een flat, kerktoren of verlichtingspaal wordt geplaatst.
  De reden voor de toename is UTMS. "UMTS, waardoor mobiel internetten of het kijken van televisie op je gsm mogelijk wordt", verklaart Ann Desterbeck van BASE.

  Vervanging antennes
  "Die informatie is te zwaar voor de huidige generatie antennes, die vervangen moeten worden door nieuwe. Die hebben echter een kleiner zendbereik, waardoor er meer moeten komen". Proximus, Mobistar en het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie maken gewag van een kleinere groei.'

En wat Astrallion hierover te zeggen heeft is ook wel interessant:
 • 'EMF-vervuiling, UMTS en GSM straling doen het bewustzijn respectievelijk in een chronische beta-staat belanden (zie de energie-ontstoringspagina) en pushen stress, chaos en agressie. (Deze laatste uitspraak doe ik als heldervoelende niet als wetenschapper.). Echter ik voelde mij erg gesteund door Masaru Emoto, die met zijn unieke fototechniek aantoonde dat ijskristallen van gedistilleerd water dat slechts 1 minuut aan bellen met een mobieltje is blootsteld exact hetzelfde soort patronen laat zien als de kristallen gerelateerd aan agressie, paniek, stress, vloeken, gekommandeer en rioolwater.'

Ik heb zo ooit nog het verhaal gelezen van iemand die bijzonder gevoelig was voor die straling en de enige plek waar hij zich kon verschansen was in een zelfgebouwde doos bekleed met aluminium geloof ik.Enfin dat verhaal vind ik niet maar op het net vind je wel verschillende aanwijzingen dat het een invloed heeft: het doet je slechter slapen, zorgt voor hartkloppingen, vermoeidheid en dergelijke (alsof men daar nood aan heeft).

23:56 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.