27-04-06

Eating for energy

Zin om iets meer te weten over het gebruik van de juiste voeding om je lichaam te voeden en je kracht en energie te geven op een gezonde wijze?

Als leesvoer kan ik je aanraden 'Boost Energy' van Leslie Kenton, de focus ligt daarin vooral op gezonde voeding, voldoende rust nemen en sporten. Het is zo een smal ding van 60 blz. misschien vind je nog wel ander gerief in je lokale bibliotheek.
Ze gaat daar heel ver in met recepten voor eigengemaakte snacks voor onderweg, salades, soepen, zelf samengestelde muesli enzoverder.

Natuurlijk moet je rekenen dat het maken van al die zaken ook weer kostbare tijd in beslag neemt.
Maar een paar zaakjes kun je gemakkelijk aanpassen in je leven zoals altijd volkoren donkere broden en pasta's kopen, geen frisdrank drinken maar bijvoorbeeld siropen met water mengen (meestal zonder bewaarmiddelen). Junk food schrappen, je voeding afwisselen en veel met verse groenten en fruit werken.

Zeker de moeite waard om te bekijken!

P.s. Op tv loopt er nu ook een campagne van de overheid Mijn Voedingsplan om gezonde voeding te promoten, ik heb de website bekeken maar veel staat daar niet op. Ik had ook zo'n folder aangevraagd en ik zal zien of dat interessant is.
Update: op 28 juli kreeg ik dat foldertje thuis bezorgd. Zo laat! Het zijn er dus echte, zo van die echte amb(e)t(ant)enaren.

17:37 Gepost door Ann | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.