30-09-11

gebruik twee beeldschermen

Hierbij voeg ikmonitor de link naar een gratis programmaatje dat je kan downloaden als je twee beeldscherm simultaan wilt gebruiken, dit werkt sneller en is een leuker zicht.
Ik heb al eens vruchteloos gezocht naar een manier en nu ik deze gevonden heb wil ik het delen met het lezerspubliek hier.

Met Displayfusion kun je de taakbalk over alle monitoren heen gebruiken , je kan ook verschillende achtergrondfoto's gebruiken en de achtergrond van het inlogscherm aanpassen.

Link: Displayfusion.com

14:33 Gepost door Ann in Vrije tijd, Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: computer, monitor, display |  Facebook |

26-09-11

over atheisme en religie

Over Dylan Evans opiniestuk in The Guardian met zijn visie op religie.

Ik vind het een leuk idee, Evans visie, hij vindt bijvoorbeeld dat religie moet aanzien worden als een kunst en de teksten als literatuur. Zo wordt de godsdienst meer waardeert als manier om het leven te begrijpen. Men kan de verschillende delen van religie indien gewenst inpassen in een gepersonaliseerde religie.

Als religie meer als kunst wordt aanzien en zich meer in de privésfeer bevindt, is er ook minder kans op een clash tussen gelovigen en niet-gelovigen. Nog al te vaak heerst er onbegrip en vijandigheid langs beide zijden.

Dit kan werken als beide zijden hiervoor openstaan dus zonder dogma's.

Voor de oude 'dode' religies is dit al het geval zoals de griekse mythologie, de Noorse mythen en de rituelen van de Church of England.

Als godsdienst een privé-zaak was, zou je het recht van de gelovigen om troost en een thuis in hun religie te vinden gemakkelijker kunnen respecteren en is er meer ruimte voor vernieuwing.

Link: The 21st century atheist

18:28 Gepost door Ann in opinie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-09-11

Foute kapsels DIY

 

Gezien  in Zone09 vorig jaar: foute kapsels DIY

In Zone09 heeft een artikel gestaan i.s.m. de Modernettes over foute kapsels en hoe deze zelf te maken. Ik vind het zo'n goed artikel dat ik het wens te herposten zodat mensen weten wat te doen met hun haar op een fout avondje uit.

Voor haar:

beehive, amy winehouse

De beehive uit de jaren ‘60
à la Amy Winehouse, The Ronetes, Selah Sue, Kate Pierson

DIY: Toupeer het bovenste deel van je haar stuk voor stuk, zet vast met een speld vanachter. Zorg dat er een lok overblijft vanvoor. Steek je haar op naar boven. Werk af met een haarband. Laat de achterste haarpartij nonchalant loshangen.

Accessoires: megagrote plastic oorbellen, kettinkjes met kleffe hangertjes en tatoos, eyeliner verplicht.

 

 

rita hayworth, victory rollsVictory rolls uit de jaren ‘40
à la Rita Hayworth, Dita Von Teese, Gwen Stefani

DIY: Kam een grote lok van de zijpartij naar boven en rol op van boven naar beneden. Zet vast met schuifspeldjes. Neem de andere zijpartij en draai die lokken om hun as. Speld ze losjes vast.

Accessoires: een dramatische sjaal, een diep decolleté, een broche, barokke oorringen, of een bloem in je haar.

 

madonna, 80s

 

De pop uit de jaren ‘80
à la Madonna, Cyndi Lauper, Kylie Minogue

DIY: koop een stevige bus haarlak. Toupeer je haar volledig, zeker langs de onderkant. Neem een kleine haarpartij vooraan waarmee je een staartje maakt dat bovenop je hoofd komt. Laat vooraan een kleine bles over om die typische jaren tachtigkuif te maken.

Accessoires: Oversized armbanden, strikjes en juwelen met een boodschap, veel blush en een fel kleurtje oogschaduw.

 

avril lavigne, emoDe emo uit de jaren 2000
à la Pete van Fall Out Boy, Ville Valo van HIM, Avril Lavigne

DIY: Maak je zijscheiding extreem ver. Leg de grootste helft voor je ogen en speld eventueel bij elkaar met een strikje of een clip. Bewerk je haar met een glansmiddel.

Accessoires: draag juwelen met verwijzingen naar de dood, maak je ogen donker op, draag zwarte kleding en verf je nagels zwart.

 

 

 

Voor hem:

robert smith, new wave

 

De New Wave van de jaren ‘80
à la Robert Smith, Duran Duran

DIY: toupeer je haar (voor de mannen: kam tegen de haargroei in) en werk af met wat wax om de punten te fixeren.

Accessoires: lederen vest, fout hemd en veel zwart kohlpotlood op het onderste ooglid.

 

 

james dean, vetkuif

 

De vetkuif uit de jaren ‘60
à la Elvis Presley, James Dean, Alex Callier

DIY: Je haar moet langer zijn vooraan dan achteraan en aan de zijkant van je hoofd. Neem een stevige klodder brylkreem en een fijne kam. Kam alles naar achter.

Accessoires: lederen vest en marcel. Eventueel een motorfiets om nonchalant over te leunen. Laat een sigaret uit je mondhoek bungelen.

 

 

Credits: Eef Tanghe

19:42 Gepost door Ann in Lifestyle | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fout, kapsel, haar, retro |  Facebook |

11-09-11

positivo

Euro%27s-en-centen-473073.jpg

Hier is een bericht met een positieve noot over de actualiteit (economisch-politieke crisis) die ik wel kan smaken. I.p.v. doemdenken wordt er gedacht in termen van mogelijkheden en groei.

 

Link:Interview met Geert Vancronenburg, Chief Economist VBO

 

Overigens, als ik zo de inhoud bekijk van de online folders vind ik dat de VBO echt verstand heeft van economie en enkele oplossingen in de goede richting duidt. Onze Belgische politici kunnen hier nog wat van leren!

19:45 Gepost door Ann in opinie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vbo, economie |  Facebook |

06-09-11

op weg naar overvloed

books.gifHallo hier ben ik weer na lange tijd om nog eens wat te posten.

Ik ben de laatste tijd bezig met boeken te lezen in het genre van gratis zakenmodellen, opruimen van warboel, transformatie, loslaten, eenvoudiger en doelgerichter leven.

Iets wat me ook goed bijbleef was de Wet van Moore, die gaat over de natuurlijke neiging van de natuur, de economie etc. in de richting van overvloed.

Lees eens het e-book Free van Chris Anderson om meer te leren hierover, zo zijn er enkele praktijkvoorbeelden zoals wat er met mais gebeurd is en transistoren en internetdata maar natuurlijk is dit (nog) niet op elk gebied van toepassing en soms maar goed ook.

Ook interessant vind ik de bespreking van zakenmodellen die gebaseerd zijn op het gratis aanbieden van producten waar toch een immense winst uit voortkomt, alsook een combinatie van betalende en gratis producten.

Ik vraag me dan ook af of het interessant is om te gaan beleggen in sectoren die evolueren richting overvloed en transformatie.

Verder ben ik ook aan het lezen in een Feng Shui achtig boek over het opruimen van rommel, en op wonderbaarlijke en herhaalde manier helpt dit om meer te bereiken in je leven en dat er gunstiger zaken naar je toe komen wanneer je dit nodig hebt. Het bijhouden van rommel allerhande die je eigenlijk niet direct nodig hebt duidt dan ook op angst voor de toekomst (bv. spullen die je bijhoudt in het geval dat) of teveel vasthouden aan het verleden.

Aangezien ik ook een overvloed heb aan papieren met interessante thema's die ik nog wens te posten op deze blog zit er nog redelijk wat nieuws voor jullie in de pipeline... Dan post ik ze hier op en smijt het weg.

Het lijkt moeilijk te geloven in deze duistere tijden maar ik begin te geloven dat er een universele waarheid in bestaat dat wanneer je bereid bent om alles te laten gaan en op een andere manier te bekijken, er een overvloed in jouw richting komt. Dit is zo'n beetje de link met de spirituele transformatie die ik zie, en ik denk nog altijd niet dat ik gek ben :-)

Bye

19:37 Gepost door Ann in opinie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |