06-05-12

Mode advies blogs

Zoals zoveel vrouwen raak ik soms (vaak) gefrustreerd van mijn kleren en shoppen omdat ik niet vind wat me goed staat en veel tijd verspil in pashokjes met foute kleren.

 

Gelukkig is dit nu aan het verbeteren want ik ben meer bezig met stijl en met beter gekleed voor de dag te komen omdat het zeer de moeite loont. Als je weet wat je goed staat kun je met gelijk welk figuur goed voor de dag komen en meer vertrouwen hebben in jezelf. Kleding hoeft niet meer een frustratie te zijn het kan ook een plezier zijn.

 

Zo lees ik tegenwoordig blogs met modeadvies. Gewoonlijk worden er (soms schaarse) mode tips gegeven met de bedoeling klanten te winnen voor het mode advies op maat tegen betaling. Sommige doen het ook gratis maar veel van deze vind ik niet.

 

Voorlopig hou ik het bij de gratis info en probeer ik bij te leren over hoe me beter te kleden door je verhoudingen te leren kennen en te optimaliseren met kleding, de juiste kleuren bij je eigen tint te kiezen, herstellingen en aanpassingen aan kleding uit te voeren, door kwaliteitsvollere stukken te kopen, geschikte merken bij je figuur te zoeken en het voorbeeld van stijlmodellen na te doen.

 

Mijn favorieten op dit moment zijn:

      Missus smarty pants blog

      Emma Gelaude’s Fashion blog

      The Chriselle Factor, ze heeft ook veel video's op haar Youtube kanaal

      Olivia Palermo

Hebben jullie nog goede adresjes voor mij? Het web ligt er waarschijnlijk vol van maar begin dat maar eens te zoeken… Ook over fora hoor ik graag.

 

Laat gerust een berichtje achter in de commentaren.

 

 

 

11:09 Gepost door Ann in Lifestyle | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-11-11

gratis e-book Well-being for dummies

well-being,dummies,flylady,stress,gezondheidJe kunt een gratis e-book downloaden van de site http://www.realforme.com/international

Het is een engelstalig boek namelijk Well-Being For Dummies, gratis ter beschikking gesteld door Flylady en Realforme om je het leven te vergemakkelijken.

Het gaat over: gezonder leven, stress verminderen, geestelijk fit blijven, nieuwe vrienden en een netwerk maken en je financiën beter leren plannen.

Veel leesplezier!

21-09-11

Foute kapsels DIY

 

Gezien  in Zone09 vorig jaar: foute kapsels DIY

In Zone09 heeft een artikel gestaan i.s.m. de Modernettes over foute kapsels en hoe deze zelf te maken. Ik vind het zo'n goed artikel dat ik het wens te herposten zodat mensen weten wat te doen met hun haar op een fout avondje uit.

Voor haar:

beehive, amy winehouse

De beehive uit de jaren ‘60
à la Amy Winehouse, The Ronetes, Selah Sue, Kate Pierson

DIY: Toupeer het bovenste deel van je haar stuk voor stuk, zet vast met een speld vanachter. Zorg dat er een lok overblijft vanvoor. Steek je haar op naar boven. Werk af met een haarband. Laat de achterste haarpartij nonchalant loshangen.

Accessoires: megagrote plastic oorbellen, kettinkjes met kleffe hangertjes en tatoos, eyeliner verplicht.

 

 

rita hayworth, victory rollsVictory rolls uit de jaren ‘40
à la Rita Hayworth, Dita Von Teese, Gwen Stefani

DIY: Kam een grote lok van de zijpartij naar boven en rol op van boven naar beneden. Zet vast met schuifspeldjes. Neem de andere zijpartij en draai die lokken om hun as. Speld ze losjes vast.

Accessoires: een dramatische sjaal, een diep decolleté, een broche, barokke oorringen, of een bloem in je haar.

 

madonna, 80s

 

De pop uit de jaren ‘80
à la Madonna, Cyndi Lauper, Kylie Minogue

DIY: koop een stevige bus haarlak. Toupeer je haar volledig, zeker langs de onderkant. Neem een kleine haarpartij vooraan waarmee je een staartje maakt dat bovenop je hoofd komt. Laat vooraan een kleine bles over om die typische jaren tachtigkuif te maken.

Accessoires: Oversized armbanden, strikjes en juwelen met een boodschap, veel blush en een fel kleurtje oogschaduw.

 

avril lavigne, emoDe emo uit de jaren 2000
à la Pete van Fall Out Boy, Ville Valo van HIM, Avril Lavigne

DIY: Maak je zijscheiding extreem ver. Leg de grootste helft voor je ogen en speld eventueel bij elkaar met een strikje of een clip. Bewerk je haar met een glansmiddel.

Accessoires: draag juwelen met verwijzingen naar de dood, maak je ogen donker op, draag zwarte kleding en verf je nagels zwart.

 

 

 

Voor hem:

robert smith, new wave

 

De New Wave van de jaren ‘80
à la Robert Smith, Duran Duran

DIY: toupeer je haar (voor de mannen: kam tegen de haargroei in) en werk af met wat wax om de punten te fixeren.

Accessoires: lederen vest, fout hemd en veel zwart kohlpotlood op het onderste ooglid.

 

 

james dean, vetkuif

 

De vetkuif uit de jaren ‘60
à la Elvis Presley, James Dean, Alex Callier

DIY: Je haar moet langer zijn vooraan dan achteraan en aan de zijkant van je hoofd. Neem een stevige klodder brylkreem en een fijne kam. Kam alles naar achter.

Accessoires: lederen vest en marcel. Eventueel een motorfiets om nonchalant over te leunen. Laat een sigaret uit je mondhoek bungelen.

 

 

Credits: Eef Tanghe

19:42 Gepost door Ann in Lifestyle | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fout, kapsel, haar, retro |  Facebook |