26-09-11

over atheisme en religie

Over Dylan Evans opiniestuk in The Guardian met zijn visie op religie.

Ik vind het een leuk idee, Evans visie, hij vindt bijvoorbeeld dat religie moet aanzien worden als een kunst en de teksten als literatuur. Zo wordt de godsdienst meer waardeert als manier om het leven te begrijpen. Men kan de verschillende delen van religie indien gewenst inpassen in een gepersonaliseerde religie.

Als religie meer als kunst wordt aanzien en zich meer in de privésfeer bevindt, is er ook minder kans op een clash tussen gelovigen en niet-gelovigen. Nog al te vaak heerst er onbegrip en vijandigheid langs beide zijden.

Dit kan werken als beide zijden hiervoor openstaan dus zonder dogma's.

Voor de oude 'dode' religies is dit al het geval zoals de griekse mythologie, de Noorse mythen en de rituelen van de Church of England.

Als godsdienst een privé-zaak was, zou je het recht van de gelovigen om troost en een thuis in hun religie te vinden gemakkelijker kunnen respecteren en is er meer ruimte voor vernieuwing.

Link: The 21st century atheist

18:28 Gepost door Ann in opinie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-09-11

positivo

Euro%27s-en-centen-473073.jpg

Hier is een bericht met een positieve noot over de actualiteit (economisch-politieke crisis) die ik wel kan smaken. I.p.v. doemdenken wordt er gedacht in termen van mogelijkheden en groei.

 

Link:Interview met Geert Vancronenburg, Chief Economist VBO

 

Overigens, als ik zo de inhoud bekijk van de online folders vind ik dat de VBO echt verstand heeft van economie en enkele oplossingen in de goede richting duidt. Onze Belgische politici kunnen hier nog wat van leren!

19:45 Gepost door Ann in opinie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vbo, economie |  Facebook |

06-09-11

op weg naar overvloed

books.gifHallo hier ben ik weer na lange tijd om nog eens wat te posten.

Ik ben de laatste tijd bezig met boeken te lezen in het genre van gratis zakenmodellen, opruimen van warboel, transformatie, loslaten, eenvoudiger en doelgerichter leven.

Iets wat me ook goed bijbleef was de Wet van Moore, die gaat over de natuurlijke neiging van de natuur, de economie etc. in de richting van overvloed.

Lees eens het e-book Free van Chris Anderson om meer te leren hierover, zo zijn er enkele praktijkvoorbeelden zoals wat er met mais gebeurd is en transistoren en internetdata maar natuurlijk is dit (nog) niet op elk gebied van toepassing en soms maar goed ook.

Ook interessant vind ik de bespreking van zakenmodellen die gebaseerd zijn op het gratis aanbieden van producten waar toch een immense winst uit voortkomt, alsook een combinatie van betalende en gratis producten.

Ik vraag me dan ook af of het interessant is om te gaan beleggen in sectoren die evolueren richting overvloed en transformatie.

Verder ben ik ook aan het lezen in een Feng Shui achtig boek over het opruimen van rommel, en op wonderbaarlijke en herhaalde manier helpt dit om meer te bereiken in je leven en dat er gunstiger zaken naar je toe komen wanneer je dit nodig hebt. Het bijhouden van rommel allerhande die je eigenlijk niet direct nodig hebt duidt dan ook op angst voor de toekomst (bv. spullen die je bijhoudt in het geval dat) of teveel vasthouden aan het verleden.

Aangezien ik ook een overvloed heb aan papieren met interessante thema's die ik nog wens te posten op deze blog zit er nog redelijk wat nieuws voor jullie in de pipeline... Dan post ik ze hier op en smijt het weg.

Het lijkt moeilijk te geloven in deze duistere tijden maar ik begin te geloven dat er een universele waarheid in bestaat dat wanneer je bereid bent om alles te laten gaan en op een andere manier te bekijken, er een overvloed in jouw richting komt. Dit is zo'n beetje de link met de spirituele transformatie die ik zie, en ik denk nog altijd niet dat ik gek ben :-)

Bye

19:37 Gepost door Ann in opinie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |